Nieuwe subsidie 1 januari 2022 voor isolatie maatregelen ISDE
Subsidie voor 2-en 3-voudig glas en isolerende kozijnen.

 

Eigenaar/Bewoner

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruiken maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Bekijk ook de overige voorwaarden die voor deze subsidie gelden.

 

Enkele voorwaarden
-Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

-Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie.Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.

-Bij de toepassing van 2-voudig (HR++) glas of 3 voudig (Triple) glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.

-Bij de toepassing van 3-voudig (Triple) glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen.

 

Hoogrendementsglas
Als u 2-voudig (HR++) glas en 3-voudig (Triple) glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij 2-voudig (HR++) glas en 3-voudig (Triple) glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren. U telt het aantal m² dan bij het glas op.

Een combinatie van 2 voudig (HR++) glas en 3 voudig (Triple) glas, eventueel gecombineerd met kozijnpanelen of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.

Subsidiebdrag per m2 Minimaal vereiste m2 Maximaal m2 Maximale U-waarde [W/m2K]
2 voudig (HR++) € 53 8m2 45m2 1,2
Kozijnpanelen € 23 1,2
Isolerende deuren € 53 1,5
3 voudig (Triple) glas € 150 8m2 45m2 0,7
Kozijnpanelen in combinatie met 3-voudig glas € 115 0,7
Isolerende deuren in combinatie met 3 voudig gas € 150 1.0