
Goed hoor, die extra hoge isolatiewaarde van een kozijn.
Maar waar vind je dan zo'n kozijn? Natuurlijk hier bij de duurzame gevelbouwers van Nederland
Passiefhuizen en de isolatiewaarde Passiefhuis
In Nederland zijn enkele architecten en aannemers die huizen ontwerpen en bouwen volgens de Passiefhuis-norm. Veel aandacht wordt geschonken aan de schil (buitenkant) van de woning, met name de isolatiewaarde Passiefhuis-norm. Kozijnen behoren eveneens tot de schil van de woning. Hoe hoger de isolatiewaarde van de kozijnen hoe beter de Rc-waarde van de woning.
Hoge Rc-waarde = lage energielasten, supercomfortabel en duurzaam.
Zelf Passiefhuis bouwen
Wij helpen je met de juiste keuze van kozijnen voor je Passiefhuis. De aansluitdetails van de kozijnen stellen wij beschikbaar, deze vormen samen met je architect en/of leverancier van (prefab)wanden de basis voor het ideale bouwen.
Wil je niet zelf de kozijnen monteren; onze montageteams staan klaar om je kozijnen luchtdicht te monteren.
Geen Passiefhuis maar wel BENG
Indien de woning niet hoeft te voldoen aan de Passiefhuis-norm dan adviseren wij iets lagere geïsoleerde kozijnen. Je blijft dan nog steeds ver beneden de nieuwe norm van BENG (NTA 8800) per 1 januari 2021.
Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)
Onze kozijnen en de wijze waarop wij ze monteren voldoen nu al aan de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Deze Wkb zal van kracht zijn vanaf 1 januari 2021.
Wij waren al zeer alert bij het ontwerpen en calculeren van kozijnen op constructiefouten, brand-onveilige situaties, onvoldoende isolatie of een slecht functionerende ventilatie. Wij zijn blij dat de overheid dit heeft vastgelegd in deze nieuwe wet.
Trends 2023
Voor duurzaamheid en hoge isolatiewaarde van kozijnen zien wij de materialen Aluminium en Hout/Aluminium als koploper in de trend van de afgelopen 2 jaren, die komend jaar nog doorzet.
Is er een lager budget, dan kan men kiezen voor kunststof kozijnen.
